Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μπράβο στις Δημοκρατικές αρχές



Μπράβο στις Δημοκρατικές αρχές του κράτους και δη τις ανεξάρτητες. Επιτέλους μετά την απόφαση αυτή θα εκλείψει η δυστυχία και η εξαθλίωση στη χώρα, τώρα που δεν θα τα βλέπουμε δεν θα υπάρχουν(;)...
Μετά τις επιτάξεις των απεργών, τώρα και η απαγόρευση της δημοσιοποιήσης των εικόνων απελπισίας και κατάντιας του Ελληνικού λαού, μετά από αυτό φαντάζομαι θα ακολουθεί κάποιο μέτρο που θα επιβάλει σε σύσσωμο τον λαό,
να τραγουδά και να ζητωκραυγάζει για 24 ώρες στην επέτειο των γενεθλίων του αγαπημένου μας ηγέτη(...) και σε αντίθετη περίπτωση θα συλλαμβάνεται και θα φυλακίζετε πάρα ταύτα, με περιθώριο 15 ημερών για να μετανοήσει και να δηλώσει δημόσια την αγάπη του για τον ηγέτη, διαφορετικά θα εκτελείτε!!!
Η απόλυτη κατάντια όμως είναι πως οι μισοί που θέλουν να αντιδράσουν σ' όλα αυτά, θέλουν να φέρουν σαν λύση τον Εθνικοσοσιαλισμό (Ναζισμός)... Τι μπορεί να πει κανείς για όλους αυτούς τους ψευτοεπαναστάτες που τόσα χρόνια οι ίδιοι με το μικρό τους το μυαλό ανά τετραετία έπαιζαν πινγκ-πονγκ για να δώσουν «λύση» ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και πάλι πίσω! Έτσι τώρα απαντούν στη χούντα ... με χούντα... ΜΠΡΑΒΟ!!!
...και οι αρχές, τα όνειρα και οι ευχές μας, εξακολουθούν να ολισθαίνουν...

Η είδηση...

eksa

Μια Ανεξάρτητη Αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), η σύνθεση των μελών της οποίας κινείται στα όρια της νομιμότητας, καλείται να ασκήσει έλεγχο σε ένα τοπίο, το ραδιοτηλεοπτικό, το οποίο κινείται στα όρια της νομιμότητας, με τους ιδιωτικούς σταθμούς να λειτουργούν ουσιαστικά χωρίς άδεια εδώ και δεκαετίες.
Μια Ανεξάρτητη Αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), η σύνθεση των μελών της οποίας κινείται στα όρια της νομιμότητας, καλείται να ασκήσει έλεγχο σε ένα τοπίο, το ραδιοτηλεοπτικό, το οποίο κινείται στα όρια της νομιμότητας, με τους ιδιωτικούς σταθμούς να λειτουργούν ουσιαστικά χωρίς άδεια εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για μία ακόμη ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας από αυτές που οι έλληνες πολίτες έχουν συνηθίσει από το ελληνικό κράτος. Μέσα σε αυτό το τοπίο όπου κυριαρχούν οι γκρίζες ζώνες δεν είναι τυχαίο ότι το ΕΣΡ όχι μόνο αδυνατεί να ασκήσει ουσιαστικό έλεγχο αλλά και κάθε φορά που το επιχειρεί διαστρεβλώνει με τις παρεμβάσεις του μια εκ των πραγμάτων στρεβλή πραγματικότητα.

Η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου που έρχεται κατευθείαν από το παράλληλο σύμπαν του παραλόγου είναι η υπόδειξη προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να μην προβάλλουν εικόνες αστέγων και πλάνα που καταδεικνύουν την εξαθλίωση των Ελλήνων. Δηλαδή, σε μια χώρα όπου καθημερινά συνάνθρωποί μας οδηγούνται στην εξαθλίωση, το ΕΣΡ υποδεικνύει στα κανάλια να κάνουν τα στραβά μάτια και να μη δείχνουν ανάλογες εικόνες. Σε μια απόφαση πρωτοφανούς στρουθοκαμηλισμού το Συμβούλιο φαίνεται να πιστεύει ότι όσα δεν δείχνουν οι οθόνες της τηλεόρασης δεν υπάρχουν και άρα η εξαθλίωση δεν υφίσταται.

Αναρωτιέται κανείς ποια θα είναι η επόμενη υπόδειξη του ΕΣΡ. Να μην ανακοινώνονται στα δελτία ειδήσεων τα ποσοστά της ανεργίας; Να μη δημοσιοποιούνται οι περιπτώσεις ανθρώπων που αυτοκτονούν εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν;

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη έπειτα από κυβερνητική παρέμβαση. Βέβαια αυτές οι πληροφορίες είναι δύσκολο να διασταυρωθούν. Ωστόσο, αν ισχύουν, το ερώτημα είναι γιατί το ΕΣΡ να συνεχίσει να αποκαλείται Ανεξάρτητη Αρχή;

Η σύνθεση και η (μακρά) θητεία
Το μείζον θέμα που αφορά το ΕΣΡ είναι η σύνθεσή του. Η κυβέρνηση έδωσε μία ακόμη παράταση, 45 ημερών, στη θητεία των μελών του επειδή τα πολιτικά κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα νέα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στη σύνθεσή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα μέλη του Συμβουλίου θα κληθούν να δώσουν λύση στο ζήτημα της ψηφιακής αδειοδότησης, η οποία υποτίθεται ότι θα φέρει επιτέλους μια τάξη στον άναρχο ραδιοτηλεοπτικό χώρο.

Η τετραετής θητεία των μελών της Αρχής έχει λήξει από τις 28 Φεβρουαρίου 2012, χωρίς να προβλέπεται καμία θεσμική δυνατότητα ανανέωσης, αφού συνολικά τέσσερα μέλη στελεχώνουν το ΕΣΡ περισσότερα από έξι χρόνια. Ο δε πρόεδρός του κ. Ι. Λασκαρίδης έχει ξεπεράσει τα 10 χρόνια σε αυτή τη θέση. Η πρώτη θητεία του έληξε στις 3.6.2006, υπήρξε κενό 18 μηνών κατά το οποίο ασκούσε καθήκοντα χωρίς να έχει ανανεωθεί η θητεία του, και η δεύτερη τετραετής θητεία του έληξε στις 28.2.2012. Στην ίδια κατάσταση είναι η κυρία Εύη Δεμίρη και ο κ. Ι. Παπακώστας.

Κυρώσεις που κανείς δεν πληρώνει
Εν τω μεταξύ το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο καλείται να γνωμοδοτήσει για τις προσφυγές των καναλιών επί των χρηματικών κυρώσεων που επιβάλλει το ΕΣΡ είναι σαφές: «Το Σύνταγμα δεν ανέχεται πλέον την παράταση της θητείας των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής, η δε Ανεξάρτητη Αρχή δεν διαθέτει από το χρονικό αυτό σημείο και μετά νόμιμη συγκρότηση» αναγράφεται πλέον σε κάθε απόφαση κατάργησης των προστίμων του ΕΣΡ. Υστερα από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί αψηφούν τα πρόστιμα που επιβάλλει και τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα τσουχτερά, όπως για παράδειγμα εκείνα στον ΑΝΤ1 και στον Alpha για τη μετάδοση τυχερών παιχνιδιών χωρίς τη σχετική άδεια της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Το ζήτημα βέβαια είναι ότι η επιτροπή δεν έχει ακόμη συνεδριάσει για τα τηλεπαιχνίδια, ενώ το ΕΣΡ δεν έχει ακόμη απευθυνθεί σχετικά με το ζήτημα αυτό στην Επιτροπή. Αποτέλεσμα; Τα τυχερά παιχνίδια εξακολουθούν να προβάλλονται, το ΕΣΡ συνεχίζει να επιβάλλει πρόστιμα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί συνεχίζουν να τα αγνοούν. Αθάνατη ελληνική πραγματικότητα!
Πηγή:Το Βήμα   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου